Cykla på Mallorca

Cykling är det absolut trevligaste och bästa sättet att besöka städer och byar på Mallorca. Från en cykel hinner du se så mycket mer av det riktiga Mallorca och kommer enkelt bort från de turisttätaste delarna där man lätt annars blir fast. Njut av en aktiv semester och upptäcka nya platser! Mallorca är en helt fantastisk ö att cykla på och vädret är nästan alltid perfekt för en cykeltur.

Det vimlar verkligen av cyklister runt hela ön, från slutet av mars och hela april, speciellt på veckan runt påsk. Bergskedjan Serra de Tramuntana reser sig längs hela den nordvästra kusten och bjuder på underbara vyer, uppförslut och härliga utförskörningar på slingrande bergsvägar. Det södra landskapet på Mallorca är plattare och mycket populärt bland landsvägscyklister.

Fundera på vilken typ av cykling som ni är ute efter och leta sedan hotell i det område som ni önskar att utgå ifrån. Det finns ett bra utbud av cykeluthyrare på ön och du kan även boka en guidad tur för att få ut det mesta av din upplevelse.